Activiteiten

Voor je complete vrienden- relatie-, of familiedag ben je bij ons aan het juiste adres. Hier vind je alle mogelijkheden die wij aanbieden. Informatief, actief, ludiek, wij brengen alles samen. Kies een passende activiteit en maak je dag verder compleet met onze talloze horecamogelijkheden:

 

ONTVANGST:
• Koffie of thee met een stuk Limburgse vlaai    € 6,00
• Koffie of thee met huisgemaakte gebak           € 6,50
• Koffie of thee met een worstenbroodje           € 5,50

ONTBIJTBUFFET: € 14,50
Harde broodjes, ambachtelijk brood, croissants, kaasbeleg, vleesbeleg, gerookte zalm, zoet beleg, tomaat en komkommer, muesli, yoghurt, gekookt ei, boter, melk en vruchtensap, koffie en thee

LUNCHBUFFET: € 18,50
Kopje soep, diverse belegde luxe broodjes, roerei, kroket, melk en vruchtensap, koffie en thee

DINERBUFFET: € 26,50
Warme beenham met mosterdsaus, huis gemarineerde kipsaté, gerookte zalm, gerookte makreel, gerookte ham, rundvleessalade, warme rijst, warme groenten, aardappel gratin, diverse salades, stokbrood met kruidenboter

BARBECUE: (3,5 st. vlees per persoon) € 19,50
Satéstokje, barbecue worst, hamburger, toscaanse Kipfilet, biefstukspies, koude schotel, aardappelsalade, rauwkost salade, diverse sausjes, stokbrood met kruidenboter

Uiteraard is in overleg veel meer mogelijk, vraag ons gerust!

Image
Barbeque workshop

Onder leiding van onze barbecue-professionals gaan jullie zo’n 3 uur aan de slag op diverse barbecues. Wij helpen jullie de meeste culinaire gerechten te bereiden op onder andere de kamadogrill, een fireplate en een traditionele houtskoolgrill. Wij leren jullie de kneepjes van het vak en uiteraard mogen jullie al dit heerlijks ook lekker opeten. Je zult niet met honger naar huis gaan.

 

Tijdsduur: 4 uur

Prijs: 82,50 per persoon (vanaf 8 personen)

Rondleiding begraafplaats

Onze Brasserie bevindt zich op een van de meest indrukwekkende plekken van de regio, de Duitse Oorlogsbegraafplaats. Een plek met een verhaal. Circa 32.000 oorlogsslachtoffers vonden hier hun laatste rustplaats. Adembenemend zijn de verhalen van onze gidsen.

 

Tijdsduur: 1,5 uur

Prijs: 7,50 per persoon (vanaf 8 personen)

Image
Solex tocht

Heerlijk toeren door de prachtige omgeving van de Limburgse en/of de Brabantse Peel.

De ouderwetse Solex leent zich uitstekend voor een ontspannen vrienden-, familie- of personeelsuitje. 

Wij hebben drie verschillende routes voor u klaar staan

“Aan de andere kant”

 

Deze route is om meerdere redenen bijzonder: gedurende deze tocht toer je door een prachtig landelijk gebied dat je door indrukwekkende verhalen en prachtige beelden andere inzichten geeft in de spanningsvelden van de Tweede Wereldoorlog. Daarbij rijd je over de nieuwe fietsbrug (gratis) dwars door het Oorlogsmuseum Overloon.

 

Tijdsduur:       3 uur 

Prijs:                50,00 per persoon (vanaf 10 personen)

 

 

“Combi-ticket Oorlogsmuseum Overloon”

 

Tijdsduur:       5 uur

Prijs:                75,00 per persoon (vanaf 10 personen)

 

“Puzzeltocht”

 

Maak een leuke foto puzzeltocht door de mooie landelijke omgeving.

 

Tijdsduur:       3 uur

Prijs:                50,00 per persoon (vanaf 10 personen)

Fiets verhuur

Op de fiets de omgeving ontdekken? Wij beschikken over een vloot prachtige rode fietsen van de Zweedse fabrikant Kronan.

 

Geselecteerde routes voeren u door het schilderachtige omliggende platteland en pittoreske plaatsjes, zoals het dorp Griendtsveen. Interessante plaatsen en bezienswaardigheden kunnen worden ontdekt in de vorm van een speurtocht.

 

Tijdsduur:       3-5 uur

Prijs:                € 15,- per persoon (vanaf 8 personen)

Image
Image
Smakelijk & Historisch Peelarrangement

Je maakt kennis met het oorlogs- en turfverleden van deze prachtige streek en geniet van al het lekkers dat twee mooie horecazaken te bieden hebben. Dit arrangement verzorgen wij samen met Herberg de Morgenstond in Griendstveen.

 

•  Koffie, thee of cappuccino en eigen gemaakt gebak op de startlocatie

•  Een heerlijke lunch bij de pauzeplek

 

Geef zelf invulling aan je middag en maak bijvoorbeeld een mooie wandeling rondom het historische Griendtsveen, bezoek de Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn of ga wandelen over het Natuurleerpad de Paardekop.

 

Kies zelf je startlocatie (bij de start ontvang je gebak met een warme drank, de lunch ontvang je bij de 2e locatie).

 

Tijdsduur:       3-5 uur

Prijs:                € 19,95 per persoon

Tijdreis door de Peel

Altijd al meer willen weten over het ontstaan van de Peel? Onze landschapsverteller neemt je graag mee in de historie van dit prachtige landschap. De Peelrandbreuk, die de grote aardbeving bij Roermond veroorzaakte in 1992, speelt een hoofdrol in het ontstaan van de Peelhorst. Behalve feitenverhalen over de Peelrandbreuk en de rijke historie, is dit gebied rijk aan volksverhalen die generaties lang werden doorverteld en soms ook werden opgeschreven.

 

Uiteraard zal een bezoek aan de uitkijktoren niet ontbreken.

 

Tijdsduur:       1,5 uur

Prijs:                € 8,00 per persoon (vanaf 10 personen)

Image
Image
De GEHEIMEN van Schaaks Heide

Onze Landschapsverteller neemt je mee naar de Schadijkse Bossen bij Meterik.
Hij vertelt onder andere het indrukwekkende verhaal van verzetsman in WO II, Derk van Assen uit Maastricht. Derk was betrokken bij het verzet en de hulp aan joden en piloten.
Hij werd op 24 juli 1943 opgepakt door de Haagse Sipo. Tijdens zijn verhoor weigerde hij de namen van zijn kameraden prijs te geven. Hij werd op 14 september 1943 hier, in de Schadijkse bossen bij Meterik, gefusilleerd.

 

Tijdsduur:       2,5 uur (inclusief reistijd naar Meterik)

Prijs:                € 8,- per persoon (vanaf 10 personen)

 

* Ook mogelijk als powerpoint- presentatie in onze educatieve ruimte

Presentatie tijdreis door de Peel

Met oude topografische kaarten en afbeeldingen toont onze Landschapsverteller hoe het Peellandschap 'Aan de Paardekop' in de laatste 200 jaar veranderde. Een indrukwekkend verhaal over de Peelrandbreuk, Geopark Peelhorst en de eeuwenoude landbouwmethode "Boekweit brandcultuur", die het mogelijk maakte Boekweit te verbouwen op het veen.

 

Tijdsduur:       1,5 uur

Prijs:                € 8,- per persoon (vanaf 10 personen)

Image
Image
Pubquiz

Het indrukwekkende combineren met het aangename. Onze pubquiz bestaat uit verschillende vragenrondes, elk met een ander thema of onderwerp. Uiteraard gaan een aantal rondes over WOII, maar de vragen gaan ook over een breed scala aan onderwerpen, zoals geschiedenis, aardrijkskunde, wetenschap, muziek en popcultuur.

 

Tijdsduur:      2 uur

Prijs:               € 11,50 per persoon (vanaf 10 personen)

Abseilen

Op zoek naar een ultieme uitdaging? Verleg je grenzen en beleef een mooie abseil vanaf de uitkijktoren De Paardekop. Gecertificeerd personeel instrueert en begeleid je deskundig.

 

Tijdsduur:       2 uur

Prijs:                € 11,50 per persoon (vanaf 10 personen)

Image
Image
Image
Image